360 Tv Dr.Aytuğ (GUATR VE TİROİT KANSERİ)



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Beyaz TV Deniz AKKAYA (MEME KANSERİ)



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Tv8'de Sağlık Guatr Nedir ? Tedavi Yöntemleri



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

ZİYARETÇİ SAYISI

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün17
mod_vvisit_counterBu Hafta458
mod_vvisit_counterBu Ay2260
mod_vvisit_counterToplam1259028

FAYDALI BİLGİLER

Dil Seçin

meme kanseri       Safra Kesesi                                            

RASTLANTISAL SAPTANAN SAFRA KESESİ TAŞLARI İÇİN NE YAPILIR?

Kişi, genç ve herhangi bir yandaş ciddi hastalığı yoksa safra kesesi taşı /taşları için ameliyat  olması doğru seçimdir.


Safra kesesi  taşı/taşları olan kişiler, ameliyat olmadıkları sürece şu olumsuz durumlarla karşılaşabilirler:

  • Safra kesesi  çıkış kanalının taş ile zaman zaman tıkanıp-açılması nedeniyle karın ağrısı atakları geçirme ve hastane acillerine  başvurma .

  • Safra kesesi çıkış kanalının taş ile tam tıkanması sonucu safra kesesinin ani iltihabi hastalığının oluşması, ateş, ciddi devam eden karın ağrısı nedeniyle bazen de zamansız olarak hastane aciline yatış ve acil ameliyat olma.

  • Safra kesesindeki çok küçük (milimetrik) taşlardan biri/birkaçının safra kesesi çıkış kanalından geçip dış safra yoluna düşmesi nedeniyle sarılık, zaman zaman olan karın ağrıları hatta bazen kişilerde ani  gelişen pankreatit veya dış safra yolunun iltihabi durumu gibi ciddi tablolar oluşması.

  • Safra kesesinde ani iltihabi hastalık gelişmiş bazı kimselerde nadir de olsa safra kesesinde apse olması, safra kesesinin delinmesi, apsenin safra kesesi etrafına hatta karnın her tarafına yayılması nedeniyle çok acil ameliyat/cerrahi girişim gerekmesi.

  • Safra kesesi taşına bağlı ani iltihabi durum nedeniyle son derece nadir de olsa oniki parmak bağırsağı gibi lümenli komşu organlara safra kesesinin yapışması sonucu ince bağırsağa geçen büyük safra kesesi taşının ince bağırsak tıkanmasına neden olması.

  • Safra kesesi taşı olanlarda 1/150-1/200 oranında, hayatlarının bir zamanında safra kesesi kanseri saptanması ihtimalinin bulunması.
Joomla! Template design and develop by JoomVision.com - http://www.joomvision.com